— On Comms Design. From London

Copii invizibili – ce facem ptr ei impreuna cu UNICEF

Intr-0 seara cand ma intorceam acasa am dat aproape peste un canal deschis de langa blog. Am injurat printre dinti administratia drumurilor si apoi am dat inapoi in groaza ptr ca din canal se iteau doua capete de copii uitandu-se fix la mine. M-am indepartat grabita, nestiind ce sa fac. Mi-era clar ca acei copii locuiau sub blocul meu, intr-un canal. Am locuit aproape 1 an cu acesti “vecini”.

Nu cred ca exista copii invizibili. Adica nu inteleg conceptul. Cred ca stim cu totii ca sunt acolo insa alegem sa ii ignoram pentru ca nu e problema noastra. Eu ii vad peste tot, ii vad incercand sa spele geamurile masinilor, ii vad la ore cand ar trebui sa fie la scoala pierzand vremea pe langa vreun chiosc, ii vad dormind in parc pe banci. Ii vad peste tot. Dar aleg sa ii ignor.

Dintr-un material informational de la UNICEF am inteles ca acesti copii invizibili  “sunt acei copii care “nu exista”. De fapt, acestia nu exista in statistici oficiale. De ei si nevoile lor, sistemul de ingrijire si ocrotire din Romania nu se poate ocupa deoarece nu ii poate identifica.”

Cred ca e important sa alegem sa nu ii mai ignoram. Si se poate face asta astazi prin mijloacele de mai jos

  • SMS la 8848, în valoare de 2 euro pentru care nu se percepe TVA, număr valabil în rețelele Cosmote, Orange și Vodafone;
  • apel la 0900 900 230, în valoare de 2 euro pentru care nu se percepe TVA, număr gratuit pus la dispoziție de Romtelecom;
  • donații online pe www.unicef.ro, plus posibilitatea de a face donații lunare automate (cu sumă minimă de 10 lei/lună), opțiune pusă la dispoziție de payU.
De asemenea poti deveni prieten UNICEF si asta inseamna ca:

  • Darul tău lunar ca Prieten UNICEF de 15 lei inseamna un ghiozdan pentru un copil vulnerabil.
  • Darul tau lunar ca Prieten UNICEF de 50 de lei protejează un copil de separarea de familie

Daca vreti sa ajutati si altfel va puteti implica raspandind mesajul 🙂