— On Comms Design. From London

Coursera.org – jurnal de student part-time #1

Coursera.org este o platforma deschisa de educatie prin care cateva dintre cele mai importante universitati din lume pun la dispozitia oricarui potential interesat cursuri online, complet gratuit.

Acum ceva vreme m-am inscris si eu la doua astfel de cursuri, anume Gamification si Networked Life si saptamana aceasta incep primul curs, adicatelea cel de Gamification.

M-am decis, dupa ce am citit in The Atlantic un articol cu rata de abandon la genul acesta de cursuri sa tin un fel de jurnal al experientei mele cu aceste cursuri care poate sa ii ajute pe cei care ma citesc sa decida daca vor sa se lege la cap cu ceva extra-studies online.

Inscrierea este INCREDIBIL de simpla, ai nevoie de un cont de email si … cam atat.

Primul lucru pe care l-am observat este ca oamenii te informeaza cu precizia unui ceas elvetian de fiecare miscare pe care trebuie sa o faci. Am primit cu doua saptamani inainte de inceperea cursului o notificare despre momentul inceperii si recomandarea sa fiu prin preajma unui computer in perioada urmatoare ptr ca e mai greu sa dai toate examenele la timp daca nu ai asa ceva. La inceperea cursului am semnat chestiunea de mai jos, un Honor Code prin care ma angajez sa dau eu examenele si sa nu ma inscriu cu mai multe conturi la acelasi curs. Mi se pare ceva de bun simt [si evident inutil daca vrei sa pacalesti sistemul] dar Honor Codes sunt legile dupa care functioneaza orice mediu universitar de calitate din US deci …

In acest moment, adica prima zi din curs, pe platforma online pot accesa numai doua cursuri video si am un orar clar al momentelor cand vor fi adaugate celelalte cursuri precum si datele examenelor.

Va tin la curent 🙂