— On Comms Design. From London

coursera.org – jurnal de student/ primele probleme

Sunt in a treia saptamana de Gamification si de pe 17 incep si Networked Life Networks. Si cu asta au inceput si problemele pentru ca incep sa nu mai am timp sa ma ocup de cursuri.

Am ratat predarea primei teme scrise la Gamification pentru ca nu am verificat cu atentie deadlineurile. E important de avut in vedere ca mai pot lua nota insa nu voi avea ocazia sa intru un acel program de “peer grading” [va spuneam ca la lucrarile scrise poti primi nota de la profesor dar si de la 5 alti colegi din acelasi curs].

Realitatea este ca avand in vedere ca sunt doar 6 saptamani si ca in fiecare saptamana sunt cam doua calupuri de material de parcurs, un quiz si cate o lucrare de predat incepe sa devina cam stresant. In teorie, timpul de alocat nu este coplesitor: 2 ore de curs de urmarit pe saptamana, cam 2-3 materiale suplimentare de citit, 1 quizz cu maxim 10 intrebari si un eseu de 300 de cuvinte. Nu pare mult insa cand te gandesti ca trebuie sa aloci fie o zi din weekend fie cate o ora in trei zile de saptamana o sa incepi sa iti dai seama ca nu e chiar asa putin.

Colac peste pupaza, materialul incepe sa devina tot mai interesant dar si mai “intensive” in sensul ca notiunile de retinut sunt mai dense si mai complicate.

In plus, cursul de Networked Life Networks: Friends, Money, Bytes solicita ” linear algebra and multivariable calculus are prerequisites if you want to understand 100% of the course material”. Va dati seama ce bine imi pica mie chestia asta in conditiile in care de la liceu incoace am evitat matematica :). Si ca sa puna capac la toate, am aflat ca Princeton nu ofera un certificat ptr absolvirea cursului ci doar “kudos”, adica un fel de certificat simbolic. Marturisesc ca, in spirit de gamer incipient, incep sa vad acest tip de recompensa insuficienta pentru efortul depus. Daca oamenii ar fi facut cursul meu de Gamification poate ar fi ales un sistem mai inteligent: ceva recompense neasteptate, dependente de performanta sau mai tangibile :))) [cine face cursul stie la ce ma refer :))]

Sunt, carevasazica, stresata. Va tin la curent.