— On Comms Design. From London

Sustin lectiadeprimajutor.ro ptr ca ma invata cum sa (ma) salvez

E cam complicat sa scriu postul asta ptr ca el contine si trimiteri la o banca comerciala care nu este cea pe care o laudam acum ceva vreme. Problema e ca subiectul despre care vreau sa vorbesc are mare importanta si prezenta bancii este oarecum …tangentiala :). Asa ca here goes …

Acum ceva vreme parintii mei au fost implicati intr-un accident stupid legat de o centrala care nu functiona bine si de niste termopane care functionau foarte bine. Eu locuiesc la 500 km distanta deci, pana am ajuns la ei, erau deja in spital, constienti si okay. Cei care i-au gasit au stiut sa faca ceea ce eu nu as stii nici pentru mine, sa le acorde primul ajutor in asteptarea salvarii.

Si de fiecare data cand ma gandesc la asta ma mai gandesc, egoist, si la o scena dintr-unul dintre filmele mele favorite “Frankie and Johnny“, cand Frankie, femeie singura, convinsa ca isi poate duce viata asa, fara ajutor, se ineaca mancand ceva ce gasise in frigider si trebuie sa isi aplice singura o manevra Heimlich (stiti voi, aia care ne face sa radem la scenele de restaurant din filme). Nici asta nu as stii sa fac daca mi s-ar intampla ceva in timp ce sunt singura acasa.

Si dintr-o data imi dau seama ca in fata nevoii de a acorda prim ajutor sunt … neajutorata. Stiu vag de la scoala ca oamenii cu rupturi de coloana nu trebuie miscati, ca pe artere pui garou deasupra taieturii si pe vene sub taietura (oare e corect?), ca oamenii respira mai usor intorsi pe o parte (asta stiu din filme). Am invatat acum ceva vreme sa nu sun la 991 ci la 112 si uneori ma intreb daca atunci cand vad oameni prabusiti pe strada ar trebui sa ajut sau sa trec indiferenta ptr ca “sunt niste betivi ordinari” [nu? asta e cliseul?]

Asa ca o sa stau si o sa ma uit pe siteul asta http://lectiadeprimajutor.ro/. Conteaza ca SMURD e acolo si nu conteaza atat de mult de la cine au primit finantare sa faca acest proiect. Important este ca m-au facut sa ma gandesc ca nu ma pot descurca fara putin training in anumite situatii, ca am sunat pe mama sa o rog sa vorbeasca despre proiect la lectia ei de dirigentie si sa ii invete pe copii cum sa ajute.

Multumesc Dragos ca mi-ai atras atentia 🙂