— On Comms Design. From London

PR Beta, la editia a 2a

Merg la conferinte destul de frecvent si vorbesc cu mare placere in paneluri despre social media si digital ptr ca, si stiu ca asta contrariaza pe multa lume, cred ca trebuie sa fie un nebun care sa vina sa vorbeasca despre teorie, despre curente de gandire in ceea ce multi am inceput sa consideram o chestiune triviala: comunicarea.

Din perspectiva mea exista trei tipuri de vorbitori si cred ca am mai spus asta: cei care vorbesc despre ce au facut ei, cei care vorbesc despre cum se face corect si cei care vorbesc despre cum sa ne raportam la ce se face. Mie-mi place sa cred ca fac parte din categoria 3, as vrea sa cred ca e nevoie la conferinte si de un teoretician care sa explice resorturile din spatele unor lucruri si care sa arate cum si de ce se intampla lucrurile asa cum se intampla. Mi-ar placea sa fiu antropolog social media ๐Ÿ™‚ dar si istoric.

Asadar la majoritatea conferintelor vorbesc despre knowledge. Despre comportamente, despre de ce-ul din spatele lucrurilor. Si imi face mare placere sa fac asta desi uneori feedbackul spune ca oamenii asteapta ceva mai aplicat. Cred ca lucrurile practice le poti invata simplu exersand insa e important sa intelegi de ce exersezi ceea ce exersezi. Si de aceea eu vreau sa raman un teoretician ๐Ÿ™‚

Si probabil tot asta voi fi si la PR Beta editia 2, care se petrece anul asta in mai. Ma bucur sa merg la Timisoara din nou, nu numai ptr ca acolo gasesc oameni care nu sunt inca blazati de supra expunerea la discutii despre marketing, dar mai ales ptr ca echipa din spatele acestei conferinte este formata din oameni numai unul si unul.

Inca nu stiu exact despre ce vorbesc la PR Beta. Ma sperie prezenta la o conferinta despre PR ptr ca mi se pare ca in acest moment PR-ul este un hibrid “monstruos” in sensul ca e mare, vine repede peste toate celelalte specializari si uneori te ia prin suprindere :).

Daca aveti doleante despre subiecte de abordat, puteti sa mi le lasati in comentarii. Si abia astept sa ne [re]vedem la Timisoara.