— On Comms Design. From London

Roblogfest 2012

Daca esti “in blogosfera” ti se pare ca faci parte dintr-o chestie geniala si te tot miri ca oamenii din jur nu inteleg. In ultima vreme am mai iesiti din blogosfera, am mai cunoscut alti oameni, unii ziaristi, unii finantisti, unii antreprenori get beget (nu bloggeri care fac bani din blog :)) si, spre uimirea, mea din afara lucrurile nu se vad chiar asa, ca sa nu zic ca nu se vad deloc asa ba din contra, mai toti privesc INCA blogosfera ca pe un fenomen marginal, neprofesionist si lipsit de consistenta de orice fel.

Greu de crezut nu? Ptr ca noi suntem toti IN blogosfera, mergem toti la aceleasi petreceri, ne citim intre noi.

Si in contextul asta mi-a placut mereu Roblogfest ptr ca la fiecare decernare de premii am mai adaugat in Reader cateva bloguri noi si bune. De fiecare data am aflat ca mai sunt oameni care scriu bine din alte orase, oameni pasionati de chestii care nu tin de marketing si de social media, oameni care scriu bloguri despre ce se intampla in lume si nu IN blogosfera.

Un mare Bravo! ptr Orange ca au decis sa sponsorizeze Roblogfest intr-un an in care bugetele se aproba de la luna la luna. Idem BitDefender.

In mare Respect! ptr Novac ptr ca insista sa tina concursul asta intr-o atmosfera blogosferica ce se altereaza de la an la an.

Mi-ar fi placut ca anul asta sa fie pe lista de castigatori si un blog pe care sa nu il stiu deja. Ce sa inteleg din faptul ca nu este niciunul? Ca eu citesc pe toata lumea? Va spun de pe acuma ca nu e cazul. Ca numai blogosfera aia cunoscuta mai produce continut de calitate? Dubios, nu? Ca nu mai scrie lumea bloguri din cauza de Facebook si Tumblr si Pinterest? Ca nu sunt bani deci nu mai scrie nimeni?

{imagine de la}

LATER UPDATE: Novac imi da o solutie la cele de mai sus “Si daca scotociti printre participanti si castigatori, chiar o sa gasiti bloguri de calitate scrise de oameni care in viata de zi cu zi nu prea se bat cu pumnul in piept ca ei sunt cei mai si cei mai. Pentru ca poate nu au timp. :-)” – o sa ma bag la scotocit ๐Ÿ™‚