— On Comms Design. From London

Trenduri ‘de viata’ – nunta altfel

Acum ceva vreme m-am entuziasmat la vederea Castelului Cantacuzinilor din Busteni si am declara ca atunci cand ma marit o sa fie acolo ptr ca mi se parea locatia perfecta. A fost prima oara cand m-am gandit serios la cum ar putea arata nunta mea, dar am inabusit imediat fanteziile pentru ca fac parte din grupul acela damnat de “progresisti” care sunt nevoiti sa urasca ceremoniile, iolele, toata parafernalia care intra in traditiile mainstream. Sa vrei nunta, sa te gandesti la ea, sa planifici is just not cool ๐Ÿ˜‰

Indiferent de ce credem noi, astia cu vederi altfel, nu pot sa nu observ insa un trend evident in event management in ceea ce priveste nuntile sau petrecerile aniversare [de botezuri nu stiu inca]. Vorbesc despre “nuntile tematice” sau “nuntile altfel” – nunti organizate nu de case specializate de nuntire ci de mici echipe care personalizeaza fiecare eveniment dupa tipicul celor care se casatoresc.

Mi-au intrat in vizor prima data cand am vazut pozele de la nunta lui Vlad si Luminita Molico, o ceremonie absolut superba si diferita. Ulterior am inceput sa vad si alte semne. Alte nunti altfel, petreceri aniversare cu tipic, doi prieteni ai unor prieteni care si-au facut nunta singuri si apoi au decis sa isi faca si un butic de organizat nunti altfel, fotografii de nunta facute cu tematica, prin cladiri parasite, pe poduri, pe calea ferata etc. Am cel putin trei cupluri de prieteni care si-au urcat familiile in avion si s-au casatorit in biserici singuratice de pe insule grecesti.

Nu-mi pare un business banos. Si mai ales nu-mi pare un business ptr oricine pentru ca trebuie sa ai o gasca de prieteni suficient de traznita si de deschisa la minte ca sa fie de acord sa se imbrace cum zici tu, sa mearga pe cine stie ce coclauri si sa danseze numai sarbe. Sa nu mai vorbim de parinti si rude. Dar cred ca exact aici e clenciul: aia care vor dori sa faca asta pentru tine sunt cei care trebuie sa fie la nunta.

Tin pumnii asadar Luminitei care a decis sa faca si pentru altii ce a facut ptr ea cu un butic de wedding planning aici.

In final, cred ca facand nunta numai pentru tine poate reusim sa scoatem o ceremonie care infricoseaza pe toata lumea cu scaun la cap din desuetul unei obligatii si sa o transformam in ceva care chiar reprezinta ceea ce ar trebui sa reprezinte: bucuria de a fi gasit pe cineva cu care sa poti sta locului o vreme :))

Share this article Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Digg thisShare on Reddit0
4 comments
 1. dojo says: 2011/10/1611:31

  Io chiar nu simt nevoia sa fac nunta. Cand s-a hotari Mr. Dojo sa ne luam, va fi o semnatura si o iesire cu o mana de prieteni. In rest, luna de miere prin Croatia pe banii pe care nu-i dam pe nunta ๐Ÿ˜€

 2. raluxa says: 2011/10/1713:32
 3. Alta Rea says: 2011/10/1809:19

  Ultima ceremonie la care am participat a fost in varful muntelui. Preotul a sfintit o masuta in mijlocul unei pajisti alpine superbe si a oficiat ceremonia acolo. Pentru prima data in viata cand o nunta nu mi s-a parut corny :), asadar altfel e ok.

 4. Simona says: 2011/10/2115:37

  http://www.tedoo.ro/ceremonial-nunta-thailanda-buddhism
  poate sa fie si simbolica.. ๐Ÿ™‚

Submit comment